Bærekraftig luksus hos Lush

Med ingredienser som olivenolje, agavesirup, honning, salt og eteriske oljer er det lett å la seg friste av menyen hos Lush i Byorten. Hyllene bugner av sterke farger og nydelige aromaer, ja det er nesten vanskelig å se om det er en godtebutikk for velvære eller kaffekos!

Godtebutikk for kropp og sjel

Der andre sier de satser på bærekraft, går Lush inn i alt de gjør med bærekraft, klimafotavtrykk og miljøfokus som en absolutt bærebjelke. Få, om noen, bedrifter jobber så fokusert med dette som det Lush gjør – og alltid har gjort. De tenker på hele produksjonslinjen når de kjøper inn produkter og ingredienser, noe som blant annet gjør at de ikke bruker ekte kråksølv når det skal skinne og blinke av badebomber eller såpestykker. – Kråkesølvutvinning er dessverre fortsatt preget av utstrakt bruk av barnearbeid, forteller Amalie hos Lush Byporten. Derfor bruker vi utelukkende syntetisk kråkesølv som er fullstendig nedbrytbart og i tillegg ikke virker skadelig på huden.

Og hudens velvære er spesielt viktig for Lush – deres produkter skal være trygge for alle, også de aller minste. De gode luktene kommer derfor fra eteriske oljer som gir renere lukt og en aromaterapeutisk effekt, og i alle badebomber bruker de kakao- eller sheasmør for å nære og smøre huden samtidig som man bader.

Kortreist luksus

En av dagens største miljøsyndere er emballasje, og her tar Lush et spesielt stort ansvar. Alle varer som kan produseres og selges uten ekstra emballasje ligger «nakne» i hyllene. Disse får du med deg hjem pakket inn i papir. Du kan også levere inn flaskene som brukes til noen enkeltprodukter, slik at disse blir resirkulert. I Norge i fjor sparte Lush et sted mellom 40.- og 50.000 flasker på å ha flere produkter i fast enn i flytende form!

Og en av tingene de lager ferskt og uten emballasje, det er ansiktsmaskene. I vakre fat, omtrent som den deiligste iskrem, står de på rad og rekke og frister alle forbipasserende. Og dette er virkelig kortreist luksus! Hver uke lages disse i Oslo og kjøres ut til butikkene tirsdag kveld. To av de som står or produksjonen tilbringer resten av uka nettopp i vår butikk i Byporten, og akkurat som alle andre i kjeden er de rekruttert blant tidligere kunder. For Lush tror på det kortreiset, i absolutt alle ledd – også rekruttering!

Velkommen inn til ren nytelse – helt fri for dårlig samvittighet!

Lush Byporten
Martin og Amalie hos Lush Byporten
  • Stikkord: hudpleie, kosmetikk, lush, velvære
  • Publisert: 13. november 2019
  • Tekst: