Cashmere House

Den varmeste, fineste, mest eksklusive ulla får du fra geiter som tåler litt mer enn andre. På de mongolske steppene står de ute i vind og vær, og iskalde 50 minusgrader. De lever i pakt med naturen og under de lange dekkhårene vokser den helt spesielle ulla vi så veldig gjerne vil ha. Cashmere. Verdens aller beste ull!

Mongolsk cashmere

Et av Byportens nyeste tilskudd, Cashmere House, bruker kun ull fra disse mongolske geitene. Over 40% av verdens totale cashmereproduksjon foregår nettopp her og mange av fabrikkene er svært anerkjente og også ISO-sertifiserte, noe som sikrer gode arbeidsforhold og dyrevelferd.

Når varmegradene begynner å komme til Mongolia blir det ordentlig varmt. Fra de iskalde vintertemperaturene og via en enorm temperatursvingning, ender man fort opp på hele 40 varmegrader, og i mai og juni slipper geitene underhårene sine. Etter gamle tradisjoner kardes ulla, møysommelig, for hånd. Og det er ikke uten grunn at ulla behandles med varsomme hender og full kontroll. En geit slipper nemlig råmateriale til bare en eller to gensere i løpet av hele sitt liv! Så for å lage en cardigan trenger man ull fra fire til seks geiter.

Klassiske, tidløse plagg

Cashmere er et eksklusivt materiale å jobbe med, men enda viktigere er hvordan det er å ha på seg. Den myke ulla kryper liksom inntil huden og varmer på en helt spesiell måte. Faktisk isolerer cashmere så godt at den kan varme 7-8 ganger bedre enn vanlig saueull! Og den klør garantert ikke. Kan det bli bedre?

Med klassiske snitt og tidløst design er plaggene fra Cashmere House en investering for flere år fremover. Et naturlig og bærekraftig materiale som tåler mange års bruk – og moteendringer. Det er myk komfort og duse farger i skjønn forening. Det er tykke, varme gensere, lette jakker og aldeles nydelige singleter i en florlett blanding av cashmereull og silke.

Dette er butikken for de myke, varmende og lekre julegaveønskene for både han og henne. Ta turen innom – du finner Cashmere House i plan 2.

 

 

  • Stikkord: cashmere, pop up shop, ull
  • Publisert: 22. november 2019
  • Tekst: