Den perfekte Halloween-stylingen

Det våte løvet speiler seg i lyset fra gatelyktene og lette tåkeskyer svever langs bakken. Lange skygger fra nakne trær ser ut som krokete fingre. Det er nesten så du kjenner hvordan de griper etter deg når du passerer. Hvordan de tar etter kragen på jakka. Du går forbi kirkegården og kjenner et gufs. Det er allehelgensnatt – eller Halloween da!

Kostymer og sminke til Halloween

Strengt tatt er ikke Halloween og Allehelgen helt det samme, mange blander disse. I dag markerer mange Halloween her i Norge også, og det gjøres dagen før Allhelgen – den 31. oktober. Opprinnelig var markeringen en hedensk feiring, Samhain, som senere ble slått sammen med en kristen skikk. Dog er dagens feiring uten religiøs tilknytning og markeres over store deler av verden av svært mange.

Gjennomgående for all feiring av Halloween er at man kler seg ut, og gjerne i skremmende og fryktinngytende kostymer. Butikkene flommer over av falskt blod, hengende øyne, teatersminke og fryktelige masker. Vi henter frem våre indre hekser og demoner, og dyrker tilsynelatende alt det okkulte for en dag.

Perfekt styling

I løpet av de siste årene har fantasien fått frie tøyler, og både voksne og barn hiver seg inn i denne høytiden med iver og lyst. Det pyntes med gresskar og skjæres ut skumle figurer. Det arrangeres både små og store fester og det bugner av oppskrifter på alt fra avkappede fingerkjeks til bløte gelehjerner. Det er ikke den ting som ikke kan dras inn i en grøssende verden der vi fryder oss av glede.

Og vi vil jo ikke være dårligere enn at vi ikke hjelper til med å ta det ett skremmende hakk videre!

På lørdag henter vi inn en helt egen ekspert som viser og lærer bort Halloween-ansiktsmaling, samt hvordan du kan bygge sår og skader med lateks og «blod».

Vi maler både barn og voksne etter nærmere avtale på stedet. Siden dette skal være opplæring, går vi sakte frem og vi tar det hele skritt for skritt, sånn at alle kan ta med seg et nytt triks eller to i ermet til den store feiringen. Nå får du se hvordan proffene gjør det – og kanskje er det du som stikker av med premien for beste kostyme på årets Halloween-fest!

Du finner oss bak kundeheisen i plan 1 lørdag 26. oktober fra kl 12.00-16.00 

sminkekurs til halloween
dav

 

  • Stikkord: halloween, halloween-kostyme, halloween-sminke
  • Publisert: 23. oktober 2019
  • Tekst: