Familieaktiviteter for annerledesdager

Så sitter vi her da. Hjemme. Det er hjemmekontor, hjemmebarnehage og hjemmeskole. Etter flere uker begynner det å skje noe i hjemmene våre. Nye rutiner har kommet på plass, dagene går og vi gjør så godt vi kan for å få alt til å fungere så godt som mulig. Vi leter febrilsk etter nye familieaktiviteter og gjør ting vi aldri trodde vi skulle gjøre. Mange av oss har allerede begynt å planlegge årets gaver til barnas lærere og alle i barnehagen, for nå skjønner vi for alvor hvor viktige de er i livene våre.

Hjemmeskolekontorbarnehage er rett og slett ingen spøk!

Historisk minnebok

Det føles etter hvert som at dagene er fryktelig like. Rutinene er på plass, tiden bare går. Men dette er samtidig historiske dager! Vi står midt i en helt unik situasjon og sammen deltar vi i Norges aller største dugnad. Om noen år vil det hele være et svakt minne om dager der vi var veldig mye sammen, men hvorfor ikke lage en minnebok med alt dere finner på for å fylle tiden?

Ta bilder, skriv små historier, ta med noen overskrifter fra avisene og kanskje noen artikler og lag en minnebok sammen med barna!

Hos CEWE Japan Photo kan dere sette sammen en fotobok som blir deres fortelling om denne historiske våren. La barna tegne tegninger som dere tar bilder av og legger inn, finn de beste historiene om det dere gjør sammen og hent boken hos CEWE Japan Photo hos oss i Byporten.

Spill og underholdning

Kjøp noen nye spill og lat som dere er på påskefjellet, sa statsminister Erna Solberg. Og det er ingen tvil; et morsomt brettspill er en av mange familieaktiviteter som aldri går av moten. Og nå finnes det så mange kreative og festlige spill – for alle!

Og så må vi ikke glemme quiz… Dette er tiden for Påskequiz, Coronaquiz eller Familiequiz, og det finnes massevis av gode quizbøker på markedet for alle aldre. Lag rebusløp inne eller ute i hagen og kanskje oppdager dere nye quiztalenter i familien!

Ta turen innom Lekia, Tanum eller ARK Pocket Shop for morsomme spill, hobbysaker, maling, fargestifter og aktivitetsbøker til hele familien.

Velværepause

Når all velvære og pleie er stengt får vi en ypperlig anledning til å innrede badet til vårt eget hjemmeSPA! Tenn et deilig duftlys, demp belysningen i rommet og skjem bort kroppen fra topp til tå.

Hos VITA, The Body Shop, Vitusapotek og Fredrik & Louisa bugner hyllene av deilige ansiktsmasker, hårpleie (og hårfarge), fotpleie, nye neglelakker og gode solkremer med høy faktor mot den skarpe vårsolen.

Så når arbeidsdagen er over og man allerede er hjemme, er det bare å rigge seg til og legge opp til en rolig og avslappende stund – enten alene eller sammen med noen andre i familien. En slags vårrengjøring og oppfriskning for vintertrøtte kropper med andre ord!

Familieaktiviteter

Familieaktiviteter i farger

Noe av det fineste vi kan gjøre nå er det vi klarer å gjøre for andre. Kanskje har vi en onkel som bor alene eller en barnehagevenninne som har bursdag. Bruk tiden til å gjøre noen familieaktiviteter dedikert til de som trenger en oppmerksomhet. Lag påskekort og påskepynt, bak en kake og sett den på trappa til naboen eller send blomster fra Floriss.

Drøm dere langt bort og inn i en annen verden. Bli prinsesse for en dag eller løve for en kveld med teatersminke og kostymer fra Lekia.

Sett farge på hus og hjem. Plant løkblomster i balkongkassa og sett påskeliljer i vann inne. Mal en regnbue på vinduet og lag litt ekstra god mat på grillen. Gjør de tingene dere alltid har ønsket at dere skal ha tid til i hverdagen, for nå har vi mer tid sammen enn vi kanskje noen gang vil ha.

Se forøvrig oppdatert liste over åpningstider, hvilke butikker som er åpne og de smitteverntiltakene vi gjør her.

  • Stikkord: aktiviteter, corona, familie
  • Publisert: 27. mars 2020
  • Tekst: