Festivalsommer med riktig lyd

Sommer og musikk

Sommer er musikk. Det er festivaler og konserter i lyse netter. Det er gjørmehav og folkehav og det er store, glade smil! Og det er høy lyd. Gjennomsnittlig lydnivå er på rundt 100 dB, noe som kan skade hørselen din på bare fem minutter! Heldigvis finnes det enkle løsninger så du både kan nyte musikkopplevelsen og passe på ørene dine samtidig!

Hør alt – alltid!

Det er lett å tenke at øreplugger ødelegger hele konsertopplevelsen. At lyden forsvinner og at man selv blir gående rundt i sin egen boble. Heldigvis finnes det råd.

For det første anbefales det ikke å stå så nærme høyttalerne. Det lønner seg også alltid å bruke øreplugger av høy kvalitet. Og der finnes det mange gode alternativer. Med high-fidelity lydfilter sørger du for at lyden til både musikken og samtaler blir godt hørbar og konserten blir både bra og trygg.

Barn på festival

Ørene til babyer og spedbarn er under full utvikling og enda mer sårbare enn ørene til en voksen. Stadig flere barn opplever å få permanente hørselsskader tidlig i livet, men det betyr ikke at de ikke kan være med på arrangementer med høy lyd – vi må bare passe på at de er der uten å få varige men. Heldigvis finnes det flere varianter av hørselsvern til både de aller minste og de litt større, og det er bedre å bruke det en gang for mye enn en gang for lite.

HØR i Byporten

HØR er en helt unik butikk som har samlet ekspertisen og produktene som bidrar til bedre hørsel og tryggere lydopplevelser på ett sted – og du finner dem selvsagt i Byporten. HØR tilbyr høreapparater, hodetelefoner, hørselvern og spesialprodukter for tinnitus og øresus. I tillegg fører de en rekke andre lyd- og akustikkprodukter som både tar vare på og gleder ørene dine og behandling av ulike hørselsskader. Utvalget til barn er også stort.

  • Stikkord: festivalsommer, HØR, hørsel
  • Publisert: 19. juni 2019
  • Tekst: