Fra grus til gull

Byporten er 20 år i år

Ingen hadde helt troen, de færreste så behovet, men opp skulle det, og i mars 1999 stod det klart – Oslos aller nyeste kjøpesenter. Ved siden av den store kjempen og ikke langt unna noen mindre venner. Et helt nytt bygg med et skinnende ytre og varmt indre.

For er det en ting som har skilt Byporten fra andre sentre helt fra begynnelsen, så er det menneskene. Samholdet mellom butikkene, de smilende morgenfjesene, den gode dugnadsånden. For et senter er ikke bare en bygning. Det er resultater, oppturer og nedturer. Det er kjærlighet og konflikt, prøving og feiling, men det er mest av alt historier.

Historier som forteller om veien fra den spede begynnelse med knirkefrie dører og spente øyne til en travel hverdag der Byporten alltid bare har vært der. Det er historier om da det regnet så mye at vi fant en fisk i heisen eller om de barna som har kommet til etter timevis med flørting. Det er ideer som klekkes ut og ender i nye butikker, det er venner for livet og en senterleder som holder sin post.

Et senter er mer enn butikkene du går i, det er menneskene du møter når du kommer inn. Noen av dem har vært hos oss i alle våre 20 år. Hos oss betyr det noe. For alle.

Så fra å være en grushaug nede ved Oslo S har vi blitt en del av byen, en del av sentrum. I 20 år har vi stått her – og vi tar i hvert fall 20 år til!

  • Stikkord: åpning, åpningsdag, Odd Einar Dørum, snorklipping
  • Publisert: 18. desember 2018
  • Tekst: Kodeks AS