Kanelbollens dag

For noen en ganske vanlig dag, for andre en høytidsdag. En dag feiret stort sett i Norge og Sverige og resten av Norden, og definitivt i Oslo og Byporten – Kanelbollens Dag! 4. oktober, hvert eneste år. Dagen for fråtsing av det søte, fløyelsmyke bakverket, syndig fullt av smør, sukker og kanel. Kan en bolle egentlig bli bedre?

Vel, det finnes det sikkert ganske mange ulike meninger om, men det som er helt sikkert, er at kanelbollen først kom til Norge via hanseatene i Bergen. Den gang gikk den under navnet skillingsbolle, og historien hevder at navnet, ikke uventet, stammer fra prisen – altså en skilling.

Skillingsbolle eller kanelsnurr?

Kanelbolle, skillingsbolle, kanelknute eller kanelsnurr – du kan kalle den hva du vil, men konseptet er det samme. Den allerede søte og gode bolledeigen får ekstra drahjelp av den uslåelige blandingen i svingene. Og det er noe helt spesielt med lukten av kanelen som varmes opp og flyter litt utover bakebrettet sammen med smøret og sukkeret som smelter sammen.

Her i Norge er det ikke helt uvanlig å toppe det hele med melisglasur eller perlesukker. I Sverige har de lenge hatt det fine sukkeret som holder seg helt hvitt tilgjengelig i butikk for alle, mens vi i Norge har måttet ta til takke med det som smelter og nærmest forsvinner. Heldigvis har tidene forandret seg, og nå kan også vi dekorere våre deilige kanelboller med ekte perlesukker!

Kanelbollevakt

Men selv om det er mange som nå har høstferie og kan bruke dagen til å kose seg med bollebakst og annen hygge, så er det allikevel sånn at det enkleste noen ganger er det aller beste. Derfor stiller blant annet BIT Union Byporten med en av Oslos få KANELBOLLEVAKTER denne dagen, og både Narvesen og 7-Eleven er klar for storinnrykk av kanelbollesultne kunder!

Og husk – er du medlem av Byportens egen kundeklubb, Byporten+, får du en kanelbolle for bare 20,- hos BIT Union Byporten!

 

  • Stikkord: byporten+, kanelbolle, kanelbollens dag, Oslo
  • Publisert: 2. oktober 2019
  • Tekst: