Knask-eller-knep!

Nå er dagen her snart. Halloween med knasp-eller-knep! Dagen barna elsker og de voksne hater. Hvert fall litt… Det mumles om julebukk og gamle tradisjoner, men om vi ikke tar helt feil – så har mumlingen blitt mer til hvisking og tradisjoner viser seg å være til for å både byttes ut og utvikles!

Halloween-tradisjon

At barna kler seg ut til Halloween er, satt i et historisk perspektiv, en ganske ny tradisjon. Den kirkelige feiringen av Allehelgensdag startet allerede i 835, mens utkledte barn først dukket opp i Canada i 1911. Og de litt okkulte og mørke kostymene stammer tilbake til bruken av uthulte kålhoder som groteske masker i 1700-tallets Irland og den mer åpenbare linken til det overnaturlige.

Heldigvis kan man være nær sagt hva som helst denne dagen. Sammen med små og store hekser, en og annen zombie, en Harry Potter og en mumie, er det slettes ikke uvanlig å få besøk av et ganske lite gresskar eller en mer uskyldig elefant også. Og strengt tatt er det da plass til dem alle!

Gratis hårstyling hos Sayso

Det er kun fantasien din som stopper deg på en dag som denne, og mange tar den virkelig helt ut. Samtidig er dette dagen der de enkle midlene kan være vel så virkningsfulle og det er ikke så mye som skal til for å frembringe den skumle grøsserfølelsen. Men skal du på Halloween-fest den 31. oktober kan du få svært gode tips av de mange flinke folka hos oss i Byporten. Flere av våre butikker bugner av alt fra kostymer og parykker til pynt til bord og hus.

Og hos Sayso Hair & Style tilbyr de gratis styling av hår til alle barn på selveste Halloween-dagen, torsdag 31. oktober! Her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, så det er ingen timebestilling til Halloween-styling. Ta turen innom Sayso Hair & Style før dere går ut på trick-or-treating – vi garanterer stor skremmefaktor!

gratis halloween-styling hos Sayso

  • Stikkord: halloween, halloween-kostyme, halloween-sminke
  • Publisert: 23. oktober 2019
  • Tekst: