Mat fra alle verdenshjørner

Fra det orientalske indiske via det friske japanske, innom det hete meksikanske og inn i det innholdsrike Egon-universet; i Byporten får du mat fra nesten alle verdenshjørner!

Vårt mål er at det skal være noe for alle hos oss – alltid. Så la oss ta deg med på en liten kulinarisk reise gjennom alle våre spisesteder. Vi håper du lar deg friste!

 

El Burro – vårt meksikanske familiemedlem! En ekte «burreria» midt i hjertet av Byporten i plan 1. Her får du tradisjonelle meksikanske godbiter som Burritos, Tacos, Quesadilla og Nachos. Alt laget fra bunnen av med bare ferske råvarer.

Bambus Sushi serverer moderne asiatisk mat på gateplan ved siden av Egon. Her får du blant annet nydelig fersk sushi, vårruller og salater. Kokkene er inspirert av mat fra Kina, Vietnam, Thailand og Japan. Hos Bambus får du nigiri, maki og sashimi av ypperste kvalitet, og naturligvis hjemmelaget soyasaus. Hver dag velger våre sushi-kokker ut de beste råvarene og setter sammen «dagens meny» som du kan velge å nyte hos eller ta med deg på veien dit du skal.

Bambus Noodles er søsteren til Bambus Sushi og serverer, ja du gjettet riktig, nudler! Men ikke bare det. Her får du varmende supper, tempura scampi, crispy chicken rolls og fritert wonton også, om det frister mer. Et deilig asiatisk alternativ om du ikke har så lyst på sushi akkurat i dag. Og nudlene nyter du i plan 1.

Du kan nesten ikke unngå å kjenne duften eller nyte synet av BIT Unions bugnende bolledisk! De store, ferske og aldeles nydelige kanelsnurrer, vaniljeboller og skolebrød ligger på rad og rekke og frister alle forbipasserende så godt de kan! I tillegg serveres baguetter og salater, som du setter sammen selv, akkompagnert av deilig kaffe eller kalde drikker etter behov og ønske. Et ferskt og godt tilbehør til reisen eller som dagens frokost eller lunsj! Du finner BIT i plan 1, rett ved Sentralbanestasjonen, og de er på plass allerede når du er på vei til jobb.

Espresso House er kaffe. I alle former og varianter, varme og kalde. Men Espresso House i Byporten er også så mye mer! Det er en stor kafé med gratis WiFi og mulighet til å lade både mobil og egne batterier i Plan 2. Det er ferskt bakverk, sandwicher, salater, smoothies og mye mer. Og det er en mindre kafé i Plan 1 med småretter som passer perfekt til turen videre eller til en pause midt blant alt som skjer. Så om du er kaffetørst er det ingen tvil om at i Byporten tar Espresso House kaffebehovet ditt på alvor!

Egon Restaurant i Byporten er Norges aller største Egon-avdeling! Med plass til 360 gjester inne og hele 225 ute i sommerhalvåret, er dette en populær destinasjon for mange. Her kan du virkelig ta pulsen på Oslo mens du nyter en av de mange rettene fra den splitter nye menyen og ser ut over Jernbanetorget. Restauranten serverer også frokost, både til hotellets gjester og de som vil ha en litt annerledes start på dagen.

Scandic Lobbybar byr på en kontinental atmosfære der du kan sette deg ned med noe godt i glasset og en smakfull smårett mens du nyter solen ute eller den rolige stemningen inne. Her kan du spille shuffelboard til lyden av stemningsfull musikk mens resten av Oslo passerer forbi utenfor i sitt storbytempo.

SmoothieXchange hjelper deg på veien til dine «5 om dagen» med sine supergode smoothies og juicer! Her får du raskt påfyll med bare sunne ingredienser og deilige smaker. SmoothieXchange benytter bare naturlige frukter og bær, og kun fettfri frozen yoghurt. Ingen tilsatte konserveringsmidler eller sukker. Så ta med deg en sunn drikke på veien videre neste gang du er innom oss.

Subway er faktisk verdens største sandwich- og salatkjede med over 31.000 utsalgssteder i over 90 land spredt over hele verden! Vi skreddersyr din baguette eller salat etter dine ønsker enten du vil at den skal være kald eller varm, grov eller fin, med eller uten kjøtt eller ost eller hva det enn måtte være! Hos oss er det bare fantasien som setter begrensninger og du finner oss i Plan 1.

Taza Taza er vårt indiske spisested i Plan 2. Her får du servert nydelige, klassiske retter som passer til både lunsj og middag, og de har selvsagt også den velkjente mango lassien, nypresset juice og god kaffe du kan nyte i rolige omgivelser. Eller hva med et nystekt nanbrød fra egen stenovn?

Lett og Godt har inngang fra Biskop Gunnerus gate og serverer kebab og falaffel, kyllingretter og hamburgere. Enten du er sulten til lunsj eller etter en tur på byen, står de klare til å ta deg imot!

  • Stikkord: mat, restaurant, spisested
  • Publisert: 20. juni 2019
  • Tekst: