Peiskos i nyheter fra Byporten

Nå begynner den. Tida der det river litt i nesetippen når du går ute på kvelden. I gnistrende lys fra gatelykter og stjerner kjenner man kulden komme snikende og vinteren nærme seg. Man kjenner at det lukter kaldt! Og så kommer det en lukt til… Lukten av peiskos!

Peiskos til kvelds

Alle årstider har sin egen lukt. Det lukter jord og spirende blomster om våren, solkrem og varm asfalt om sommeren, regnvåte gater og, etter hvert, peiskos om høsten. Og nå er vi der. Vi er der da forsiktig røyk stiger opp av byens mange piper, og tegner dansende streker mot kveldshimmelen i det sola går ned i horisonten. Og gjennom byens gater og parker siver lukten fra peiser og ovner der mennesker trekker inn og varmer seg mens flammene leker.

Det er ingenting som den lille knitringen i en ellers stille stue. En tidlig morgen før byen har rukket å våkne, eller en sen kveld mens dagen tar farvel. Den lune, deilige følelsen av å krype tett inntil peisen med en kopp te etter en tur ute eller tasse over gulvet med bare føtter i deilige tøfler.

Strikket kos

Og nå er tiden absolutt inne for å finne frem til de gode strikkede plaggene i varme, lune farger som sørger for at du holder varmen. Og butikkene våre formelig bugner over av årets strikk! Det er striper og mønster, korte og lange, og ikke minst; det er de aller mest komfortable strikkebukser du kan tenke deg!

For nå kan alt være strikket og alt er lov! Deilige jakker, sjal, skjerf og luer – alt ligger bare og venter på deg! Og ikke glem – en god strikkagenser eller et deilig skjerf er en ypperlig julegave! Så start gjerne julegavehandelen allerede nå og bruk tiden frem til jul til det du virkelig liker. Peiskos kanskje?

Peiskos
Skjorte, genser og bukse fra Urban Pioneers, bok fra ARK Pocket Shop og Norli, Magnor lyslykter fra Kitch’n, plante og gresskar fra Floriss, pledd fra Kremmerhuset og Sprekenhus duftlys fra Companys

 

  • Stikkord: høst, høstkos, høstmote
  • Publisert: 20. november 2020
  • Tekst: