Rens kroppen med rene produkter

Hvert eneste år, hver eneste januar skjer det; vi starter på nytt! Vi tar frem vannflaska og noterer ned nyttårsforsetter. Vi skal drikke mindre vin og spise mindre sjokolade. Vi skal rense kroppen og hodet og kanskje til og med begynne å meditere. Hvert fall vurdere det. Og hos Vitusapotek og Life i Byporten møter de mange av oss som er på jakt etter en ny start. Den nye, rene starten!

Alt kroppen trenger

Det aller viktigste vi gjør for kroppen vår er selvsagt å spise variert og sunt, alle vet jo det. Men det er ikke alltid teori og praksis henger like godt sammen, og da kan det være greit å bidra med litt tilskudd. Og selv om solen endelig har snudd, så er det fortsatt behov for ekstra D-vitaminer for oss her oppe i nord. D-vitaminet bidrar til å styrke immunforsvaret og opprettholde normal benstruktur og muskelfunksjon.

Mange starter også det nye året med et vesentlig høyere aktivitetsnivå enn de avsluttet det gamle med. Når man trener mye trenger kroppen ekstra mye næring og mange kan få utfordringer med å for eksempel få i seg nok proteiner i løpet av en dag. Heldigvis finnes det mange gode proteintilskudd, også flere plantebaserte, og hos både Life og Vitusapotek får du kyndig veiledning så du kan dekke ditt behov. Og glem ikke magnesium om du starter året med ny giv i treningsklærne. Dette mineralet lindrer ømme og stive muskler og kan være lett beroligende… Godt for treningstrøtte kropper med andre ord!

rene produkter

Pass på tarmen

En av fjorårets store trender var helt klart fermentering. Strengt tatt handler det hele om å ivareta mat og er et samlebegrep for konserveringsmetodene eddikgjæring, melkesyregjæring og alkoholgjæring. Veldig enkelt kan man forklare disse metodene som gjøringsprosesser der karbohydrater som sukker og stivelse brytes langsomt ned, og organiske syrer, som melkesyre, produseres samtidig.

rene produkter

Og dette er bra for deg. Veldig bra! Når mage og tarm fungerer optimalt, får du ikke bare bedre fordøyelse, men også styrket immunforsvar. Prøv for eksempel Vita Biosa fra Life; en melkesyregjæret drikk med urter!

Rensende detox

For noen er det ikke nok med vitaminer og ren mat i januar og mange velger å starte det nye året med en real rens, en såkalt detox. Her finnes det en rekke alternativer og et av de mest populære hos Life er Detox Express. Et annet alternativ er Active Liver som rett og slett hjelper leveren din inn i det nye året – et godt alternativ etter en lang julebordssesong.

rene produkter

Alt i alt handler januar aller mest om nytt år og blanke ark. Hvordan du velger å ta dem i bruk er helt opp til deg. Om du har noen spørsmål har både Vitusapoteket og Life i Byporten kunnskapen du trenger for den rene starten.

  • Stikkord: helsekost, kosttilskudd, vitaminer
  • Publisert: 15. januar 2020
  • Tekst: