Slik kler hun seg til festsesongen

Vi tok en prat med ekspertene: Dette bør du shoppe og droppe!

Vårens og sommerens fester er rett rundt hjørnet! Enten det er 17. mai, bryllup, konfirmasjoner eller bursdager som står for tur, har vi samlet ekspertenes beste festtips – og tabber du bør unngå i de forskjellige anledningene.

Vi tok en prat med May-Elisabeth Øynebråten, innkjøpssjef hos Companys Byporten, og Adrian Bjørge, kreativ leder i mph|milesperhour i Byporten, som deler sine beste tips til ham og henne. Og det beste av alt; du kan shoppe alle tipsene på ett og samme sted!

Bor du i sentrum, 10 minutter eller 1 time unna er Byporten en perfekt ‘go-to’ shopping-destinasjon. Ikke bare er senteret det perfekte møtestedet for deg og en venn, uansett hvor dere pendler fra  –  toget stopper ‘rett utenfor døra’ – det er et av sentrene med mest ‘eksotiske’ og varierte butikker. Du finner nemlig ikke de store kjedebutikkene der, men butikker som Lille Vinkel Sko, Minimin og Fine Ting.

Med andre ord: ønsker du deg et festantrekk ikke alle andre har, og kompetent hjelp til å få den perfekte looken fra topp til tå, da bør turen gå til Byporten før sesongens festligheter begynner!

HENNES ANTREKK

Så, hvilke trender gjelder egentlig for damene i år? Korte eller lange kjoler, sterke farger eller duse pasteller? Ifølge May-Elisabeth Øynebråten er trendene mange.

– Kjolene er både korte og lange, gjerne også asymmetriske. Midjen kan gjerne markeres med belter eller store sløyfer. Også må jeg nevne wrapkjolen, forteller innkjøpssjefen hos Companys Byporten og fortsetter:

– Den er fortsatt en stor favoritt, og er et enkelt plagg å bruke også til hverdags med sneakers og denim, med skinnjakken til eller med eller uten jeans under! Et annet tips er å knyte båndene på hver side og bruke den åpen som en kimono!

Men det er ikke bare kjoler som er i vinden om dagen. Dersom du ikke er en kjolejente – eller bare ønsker å variere litt fra fest til fest – er både jumpsuiten, culotte-buksen og dressen trendy alternativer.

– Jumpsuit er en annen favoritt, gjerne med korte ermer eller skulderstropper, og vide ben for å få en kjole-look over den. Culotte-buksen er også et fint alternativ som passer til alle anledninger! Velg gjerne en i et glatt materiale til vårens mange festligheter, sier Øynebråten og legger til:

– Og så må vi ikke glemme suiten! Kanskje en av vårens viktigste trender. Gjerne i nøytrale lyse farger som off-white eller beige eller en sterk farge som orange! Dressen kan være både oversized og skreddersydd.

– Hva med mønstre, farger og tilbehør?

– Printene kan gjerne være store og abstrakte, litt kunstneriske. Polkadots er med oss denne våren også og er fint alternativ til de som ikke er glad i blomster. Når det kommer til farger er grønn, orange, beige og brun viktige, og ton-i-ton, hvor du blander ulike nyanser av en farge, forteller Øynebråten og fortsetter:

– Når det kommer til sko ser vi mye sandaler, både høye og lave, og gjerne i skarpe farger og i kontrast til resten av antrekket.

Unngå de korteste kjolene og de dypeste utringningene i bryllupet!

Trendene er mange og varierte – noe for en hver smak – men ikke alt er like godt egnet for alle anledninger. Tvert i mot er det et par klestabber man bør unngå.

– Konfirmasjon og dåp er litt mindre formelle anledninger og her kan man enkelt velge en lett sommerkjole som du også kan bruke mye ellers. Personlig hadde jeg akkurat nå valgt en lekker dress i en lys farge. Dobbeltspent blazer, og vide bukser, sier Øynebråten og forteller at bryllup har litt andre regler:

– I bryllup hadde jeg nok valgt en kjole med litt lengde, gjerne asymmetrisk som nevnt over, hvor kjolen er lengre bak en foran. Og selv om kjolene ikke skal være for utfordrende, gjør det ingen ting å vise litt solbrune ben.

– Er det noe spesielt man bør styre unna i bryllup?

– Unngå de korteste kjolene og de dypeste utringningene, og styr unna hvit og offwhite. La bruden få ha fargen for seg selv, sier Øynebråten.

Hun forteller at man med fordel også kan være forsiktig med knallrødt, til tross for at det ikke nødvendigvis er like konservativt i alle bryllup. Om du likevel ønsker å gå i rødt finnes det mange fine, litt nedtonede rødtoner som man kan bruke.

– Og sist, men ikke minst: Hva er ditt beste tips for å finne det perfekte festantrekket?

– La butikkens ansatte hjelpe deg med å finne frem! Som kunde er det vanskelig å se alt som finnes i butikken – spesielt de gangene man er på desperat jakt etter noe, sier Øynebråten og legger til:

– Vær også åpen for å prøve forskjellige fasonger og print, du blir mest sannsynlig positivt overrasket! Butikkens personale skal vite hva som passer deg og hjelpe med å finne det perfekte antrekket. Ikke minst skal de kunne tipse om hvordan du senere kan bruke det. Jeg kan love personlig styling hos oss i alle fall

  • Stikkord: Festklær, festsesong
  • Publisert: 27. mai 2019
  • Tekst: