Sol, bare sol!

Godt inn i den fine, solrike tiden spretter vi ut i parker og på strender! De vinterbleke kroppene våre skal få årets første glimt av sol og mange av oss kan nesten ikke vente på å kjenne de livgivende solstrålene varme oss langt inn i sjela. Men kan du fortsatt bruke solkremen fra i fjor? Og hvor høy faktor trenger du egentlig?

Det er BRA å være ute i sola. Vi trenger å kjenne på lyset og varmen, og vi trenger å få sol på kroppen. Om sommeren er faktisk sola vår aller viktigste kilde til D-vitaminer og det trenger vi en hel del av. Men det er viktig både for store og små ikke å bli brent. Så da må vi bruke faktor. Helst alltid over 15, faktor 30 om UV-indeksen blir høy – og jo nærmere ekvator du kommer, jo høyere må faktoren være.

BRUK NOK

Den største solkremtabben vi gjør, er at vi bruker alt for lite krem. Vi trenger en stor håndfull krem til et ganske stort menneske. Barn bør smøres inn mange ganger i løpet av en dag, spesielt om de bader mye (og det gjør jo ofte barn om de får muligheten). Vi blir som regel solbrente når vi holder på med noe helt annet enn å sole oss, så ta med deg en vannfast solkrem når du går hjemmefra, og bruk den, så unngår du solbrent nakke etter en lang dag på vandring i byens gater!

Det er også lurt å tenke på hvilke klær du bruker! En caps, solbriller og en fargerik og tettvevd t-skjorte vil gi deg enda litt bedre beskyttelse enn solkremen alene klarer å gi.

HOLDBARHET

Og så var det dette med holdbarhet da. Er det bare et salgstriks eller er det faktisk sant? Kan du bruke kremen fra i fjor? De aller fleste solkremer er merket med et krukke-ikon og et tall som angir hvor mange måneder de er holdbare etter åpning. Om du i tillegg har oppbevart kremen mørkt og kjølig, kan du regne med at den holder seg på den trygge siden.

Men det aller viktigste er; BRUK SOLKREM! Bruk høy nok faktor, mye nok og ofte nok, så går du en trygg sommer i møte i solen!

I Byporten har vi mange butikker som kan gi deg gode råd om hva du bør bruke for nettopp din hud. Du finner ekspertisen blant annet hos Byporten Legesenter, Fredrik & Louisa, VITA og Vitusapotek. I tillegg har flere av våre butikker gode råd å gi til de som vil beskytte seg litt ekstra med fine sommerklær eller trenger andre produkter til sommerhuden!  

Kilde: Kreftforeningen

  • Stikkord: produktinformasjon
  • Publisert: 23. mai 2019
  • Tekst: