Tips til hans festsesong

Hans antrekk

Når det kommer til herrene, skal det heller ikke stå på trendene denne våren og sommeren. Men likevel er det spesielt én ting mph|milesperhour og deres kreative leder, Adrian Bjørge, råder kundene sine til å gjøre.

– I mai og til sommerfestene oppfordrer vi til å være mer leken og utfordre seg selv litt. Stemningen er lettere og mer lystig, og da skal man kle seg deretter, sier Bjørge og utdyper:

– Om man har en mørkeblå, en svart og kanskje en koksgrå dress fra før, så syns vi det er verdt pengene å investere i en lysere dress, gjerne mer casual-preget med struktur eller noe mønster. Her går de fleste for en mellomting, for eksempel litt knallblå eller lysere blå som er friskere enn den man vanligvis bruker på vinterhalvåret.

 

– Hva med mønstre og farger. Hva gjelder? 

– Trendmessig er det dresser i lysere fargetoner, sterk blå, lysegrå, sandfarget, gjerne med struktur eller svake rutemønster. Pin stripe er også tilbake fra «gamledager». Noe annet verdt å nevne er allover-print som vi har sett mye til de siste årene, forteller Bjørge og fortsetter:

– Det er fremdeles helt innafor med en ensfarget dress og en hvit penskjorte, men da skal slipset helst «poppe» med et lommetørkle, gjerne et tørkle som ikke nødvendigvis matcher slipset 100%, men som har samme fargetoner.

– Og tilbehøret da?

– Sløyfer er ikke veldig i vinden, nå er det gjerne slips som har moderne bredde, halvsmale eller smale, som gjelder. Slips kan mer enn gjerne ha et mønster eller et «all-over-print» istedenfor striper. Flora-mønster er også veldig trendy.

 

 

– Prøv å styre unna basic, og lek litt!

Med andre ord handler det for gutta å trå utenfor komfortsonen, enten det er å gå for en helt ny dress i lysere toner eller friske opp en basic dress med tilbehør som «popper». Men uansett hvilken dress du velger å gå for er det et par ting du bør styre unna.

– Bryllup, dåp eller konfirmasjon; alle disse er lystige anledninger der man kan kle seg lekent. Prøv å styre unna basic og lek litt, tipser Bjørge og legger til:

– Samtidig er dette anledninger der man bør ha skjorte og slips. T-skjorte i dressen og andre mer casual-løsninger er forbeholdt 17. mai og sommerfester.

– Er det noen spesielle tabber man bør unngå?

– Unngå å ha på antrekk som ikke har gode fasonger og som ikke er justert lengdemessig og sørg for pene sko. Altfor mange karer ødelegger et ellers pent antrekk med slitte gamle sko! Og for all del, ikke overdriv ved å følge trendene uten å begrense deg. For eksempel er det altfor mye å ha printet dress med printet skjorte og printet slips.

– Sist, men ikke minst: Hva er ditt beste tips for å finne det perfekte festantrekket?

– Utfordre deg selv, anskaff deg noe som er perfekt kun for anledningen. Det trenger ikke koste mye å bare kjøpe et nytt, fresht slips og et lommetørkle du kan bruke til favorittdressen, sier Bjørge og avslutter:

– Viktigst av alt: Husk at det skal være komfortabelt så du kan slappe av og ha det gøy på festen!

  • Stikkord: festsesong, herremote, herrreklær
  • Publisert: 27. mai 2019
  • Tekst: