To bankende vaffelhjerter

Vaffelekspressen

Først kommer Rune inn. Rak i ryggen og med briller på nesa. Så kommer Arqam. Rett bak. Alltid med et smil. Arbeidsdagen er i gang. To store bøtter med vaffelrøre skal stekes opp og selges til de ansatte. Det er fredag og VaffelEkspressen har inntatt Byporten Shopping!

I 13 år har de vært her. Hvert fall Rune. Hver eneste fredag. De andre dagene i uken pakker de ting. Litt forskjellige ting. Arqam pakker gardiner. Men det er mye morsommere på fredager. Når de får komme til oss. Når de får komme og snakke med alle de pene damene…

«Er denne klar?» Arqam ser opp på Rune. Rune vurderer nøye. «Nei, den er for blek!» Arqam nikker. Han er helt enig. Alt for blek. Et lite øyeblikk ser han alvorlig ned på vaffeljernet. Så sprekker ansiktet opp i det store, varme smilet igjen. Han visste det jo, men det er alltid greit å spørre Rune. Bare sånn for sikkerhets skyld.

For Rune kan jo dette. Det er han som er sjefen. Og Najwa. Hun som innimellom kommer innom for å se at de faktisk gjør det de skal. For noen ganger blir det litt for morsomt. Det er ikke det at de ikke tar jobben på alvor, men det bobler liksom litt i magen når de får være sammen på fredager. Når ukas beste dag endelig er der!

Så er alle vaflene stekt og butikkene står for tur. De står stille utenfor og venter mens kundene får sitt. De smiler stort, småsnakker om vær og vind. Ser litt ned i bakken når de pene damene smiler til dem. Står rake i ryggen når noen vil ta bilde. De har brunost og syltetøy, både jordbær og bringebær. Og de har Vipps. Klart de har Vipps! Alle som driver seriøs business har da Vipps.

Og så har de vennskapet. Det er liksom de to nå. På Tusenfryd og Freia sjokoladefabrikk. Rune foran og Arqam bak. Eller ved siden av hverandre. Med et stort smil, uendelig med varme og tralla full av vafler til de som vil ha…

Det er VaffelEkspressen vår!

  • Stikkord: ansatte, vaffelekspressen
  • Publisert: 24. mai 2019
  • Tekst: