Tren ute med rett utstyr    

I januar dukker de opp; nyttårsforsettene. Vi skal bli sunnere, sprekere og kanskje noen kilo lettere. Det slår liksom aldri feil. Det er som om kroppen roper etter endring! Men hva skal du gjøre? Trekke inn på et treningssenter eller komme deg ut i frisk luft?

Trening uten snø

For mange er utendørsaktivitet om vinteren ensbetydende med snø. Dessverre glimrer snøen ofte med sitt fravær her i Oslo-området, og skiene får ikke sklidd en meter utenom en og annen hyttehelg. Heldigvis går det helt fint an å løpe ute selv om det står januar på kalenderen, og med noen små grep kan du bli en helårsløper uten å sette kropp og helse på spill til tross for litt is og kjølige kvelder.

For det er ingen tvil om at det ofte er litt isete på gater og stier i vinterhalvåret. Dette gjør at man ikke tør å løpe, man knyter seg litt og får dårligere løpesteg og mindre glede av treningen. Med et par gode piggsko løser du denne utfordringen raskt. Dette er sko du kan stole på! Etter en kort testrunde er det lett å bli overbevist og med et trygt steg kan løpesesongen strekkes til en helårssesong.

Piggsko trening vinter
Piggsko fra Asics Fujisetsu

Treningsklokke

For mange er det godt med litt ekstra motivasjon underveis i løpetreningen. Det hjelper ikke bare å komme seg over dørstokkmila, man vil gjerne se en viss form for progresjon, og da er ikke alltid speilbildet tilstrekkelig. Med en treningsklokke kan du måle både distanse, puls, fremskritt, kaloriforbrenning og en rekke andre parametere – avhengig av hvilken modell du velger. Her er utvalget stort.

Fra de enkleste versjonene fra Fit Bit som i all hovedsak måler antall skritt til høyteknologiske vidunderklokker som måler omtrent alt du foretar deg, ligger det et hav av muligheter og varianter. Gjør deg opp en mening om hva du trenger for å få dekket ditt behov før du begir deg inn i klokkeverdenen – da er det lettere å finne den rette klokka for DEG!

Kle deg etter forholdene

Det kan være ganske tungt å komme seg ut en kald vinterkveld. Sofaen frister kanskje mest og det eneste man vil er å pakke seg inn i store, varme jakker. Dessverre er ikke dette et veldig egnet plagg å trene i, så for å få det beste ut av treningsøkten er det viktig med riktig bekledning.

Så hva trenger man egentlig? Jo, du bør ha en litt tykkere tights, en vintertights, og en jakke med vindstopp. Under dette trenger du ull. Helt vanlige, gode ulltrøyer. Og så er du klar. For du må ikke ha på deg for mye. Da kan du bli alt for varm og det blir ubehagelig å løpe hele økta.

 

Alt dette – og mye mer, finner du hos G-Sport i Byporten. De kan løping. De kan bekledning. Og de kan norsk klima! I løpet av februar blir det nye skilter på fasaden og vi kan glede oss over å få Intersport inn i senteret, men menneskene, kunnskapen og det gode vareutvalget forblir nøyaktig det samme!

Velkommen inn til en god løpeprat!

  • Stikkord: løpetrening, sportstutstyr, trening, utetrening
  • Publisert: 10. januar 2020
  • Tekst: