Varm te og kaffe i høsten

Det kryr av kaffebarer i Oslo, men den aller beste løsvektkaffen får du ikke der. Nei den får du i en av de fine små kaffebutikkene som ligger på de underligste steder – eller i Byporten. For vi har vårt eget lille himmelrik for te- og kaffeelskeren; Black Cat Kaffe og Tehus. En oase med all den kunnskap, alle smakene og alt utstyret du trenger for å trekke den nydeligste te eller brygge den beste kaffen hjemme i ditt lune rede. Vi tok en prat med Livø for å høre litt om de siste trendene innen kaffe og te, og hun lærte oss masse!

Deilig te med smak av krydder

For det finnes trender innenfor de aller fleste områder, således også te og kaffe. Men der vi nordmenn stiller i en absolutt særstilling hva kaffedrikking gjelder, er te langt mer utbredt på verdensbasis totalt sett. Og nå trekker tetrendene helt opp til oss også. Vi drikker grønn te og søt te, detox-te og krydret kosete. Og vi vil ha den på akkurat vår egen måte, enten det er med eller uten melk, sukker, honning eller sitron.

En ting som er like sikkert som banken, er at med den snikende høstkulda, så kommer de varmt krydrede teene inn i hyllene hos Black Cat Kaffe og Tehus. De rensende, friske grønne teene byttes ut med mørke tesorter som passer ypperlig å servere i store kopper med rikelig med melk og kanskje litt sjokolade ved siden av. For nå skal det smake intenst og varmende av vanilje, kanel, kardemomme og ingefær. Vi velger oss en Chai Masala eller en annen sort te med deilige tilsatte smaker. På mange måter kan man si at vi går rett fra sommer til jul!

te av høy kvalitet i Oslo

Håndbrygging av kaffe

Også på kaffefronten skjer det ting. For selv om et overveldende flertall av den norske befolkningen fortsatt velger Friele frokostkaffe når de skal starte dagen, så er det flere og flere av oss som dykker litt dypere ned i den store smaksverdenen disse sorte bønnene representerer. Og selv om det også her er noen sesongsvingninger, så er vi mye mer standhaftige på kaffepreferansene våre; vi vil ha det dypt, mørkt og fyldig!

Den aller største trenden nå om dagen, ser vi allikevel best på hvordan vi brygger kaffen vår. Nå holder det ikke lenger med en helt vanlig Moccamaster for de mest kaffeinteresserte. Nå skal en god kopp kaffe brygges med tid og kjærlighet. Det varme vannet helles sirlig og forsiktig i en jevn, tynn stråle ned i håndbryggeren mens de deiligste aromaer sprer seg gjennom kjøkkenet. Alt du trenger til denne prosessen finner du selvsagt hos våre venner i Byporten.

Smak deg frem

En ting vi hvert fall ble klar over etter samtalen vår med Livø, er at man må smake! Man må tørre å prøve nye ting, gå til spesialbutikkene og lære mer! Det finnes så uendelig mange variasjoner av både kaffe og te, så hvorfor ikke prøve noe nytt nå når høsten tar skikkelig grep og pakker oss inn i mørke og kjølige kvelder? Kanskje finner du deg en ny favoritt…

Og husk – hos Black Cat Kaffe og Tehus i Byporten får du også alt det gode som passer sammen med koppen med varm drikke. Perfekt som en liten gave til en som trenger det – eller bare til deg selv!

Tilbehør til kaffen i Oslo

  • Stikkord: kaffe, løsvekt, spesialbutikk, te
  • Publisert: 9. oktober 2019
  • Tekst: