Senteret er åpent i dag: 11:00 - 17:00Stengt nå

10 gode sommerbøker

God bok!

Sommeren er høytid for lesehester og som alltid slippes det en rekke store og etterlengtede titler rett før den store ferietiden. Vi har snakket med Else hos Tanum og Lene hos Ark og fått deres beste lesetips for både store og de litt yngre i sommervarmen.

 

Jo Nesbø – KNIV

Man kommer ikke unna Norges store krimkonge Jo Nesbø når han slipper en ny bok – uansett når det skjer. Denne gangen har Harry Hole mistet alt. Absolutt alt. Harry stilles overfor to valg: å gå under med en gang. Eller å reise seg og gå under senere. Kan hevntørsten redde Harry?

Lucinda Riley – Sommerfuglrommet

En frittstående, velskrevet bok med litt av alt man ønsker seg i sommerlektyren; tapt kjærlighet, familiehemmeligheter og nye sjanser.

 

Hanne Kristin Rohde – Blålys

En strålende god og spennende serie for de mellom 10 – 12 år. Her får leseren gode historier og mange gjenkjennbare situasjoner som gir det lille ekstra til leseren!
Leseglede kommer ikke av seg selv, men med bøker som dette er den lettere å skape.

Inti Chavez Perez – Respekt – sexbok for gutter

Dette er boken alle tenåringsforeldre vil at sønnen (og datteren) deres skal lese. Og som unge gutter selv ønsker å lese, selv om de kanskje ikke sier det rett ut. Den handler om å flørte, kysse og date. Og den handler om hva som er greit å vite før man har sex.
Og ikke minst er dette en bok om gutterollen. Om hvordan man kan vite hva som er ja- og nei-signaler, om alle de små nyansene i et samspill, om å være hetero, homo eller bi og om hvorfor respekt får kjærlighet og sex til å fungere bedre.

 

Katty Kay & Claire Shipman – Ta sjansen!!!

Ta sjansen! Selvtillitskoden for jenter er stappfull av tegneseriestriper, morsomme lister og tester, og historier fra virkelige jenter. Men viktigst av alt: Den gir deg nøkkelen til selvtillit – hvordan du skal få selvtillit, og hvordan du skal bruke den.

En bok for jenter som godt kan leses av alle!

 

Third Culture Kids

«En sterk kollektiv selvbiografi fra det moderne Norge»

Third Culture Kids handler om å vokse opp mellom kulturer. I denne antologien deler 30 mennesker sine historier, bekjennelser, kunstuttrykk og kloke ord som til sammen skaper et portrett av et flerkulturelt Norge.

Passer for alle, men er kanskje vel så mye en bok for voksne som for unge.

 

Linn Skåber – Til ungdommen

Ungdomstiden er spennende, fin, morsom og noen ganger både vanskelig og rar. Foreldrene står på sidelinjen og prøver å forstå, men det er ikke lett. Det er brytningstid. Man står midt imellom. Sammen med andre og helt alene. Linn Skåber har intervjuet ungdommer og spurt dem om livet, kviser, fred og savn. Tekstene er skrevet i en lett og morsom form, men i kjent Skåber-stil, skinner alvoret igjennom. Boken er nydelig illustrert av Lisa Aisato.

 

Lars Saaby Christensen – Byens spor: Maj

Byens spor – Maj av Lars Saabye Christensen er bind to trilogien Byens spor. Sentralt i Byens spor står Maj, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i, og dette er boken hennes. Hvordan skal hun leve livet og få alt til å gå opp?

 

Lars Mytting – Søsterklokkene

Med sine vakre beskrivelser og nærmest poetiske fortellerstemme har Lars Mytting startet på det som skal bli en ny historisk romantriologi. Søsterklokkene er første bok og nå får du den endelig i pocket – perfekt timet nå før sommeren!

 

Thomas Erikson – Omgitt av idioter

Hvorfor ikke krydre timene på solsenga med en bok som gir deg innsikt og forståelse?

For er det deg eller de andre det er noe i veien med?
Velkommen til en hel rekke aha-opplevelser, det kan nemlig hende at ingen av dere er idioter. Etter å ha lest denne boken kommer du til å forstå mer av omgivelsene dine og hva de prøver å fortelle deg.

 

Alle bøkene finner du selvsagt hos våre bokhandlere Tanum og Ark. Og vil du ha enda flere tips, er det bare å komme innom!

  • Stikkord: bøker, litteratur
  • Publisert: 20. juni 2019
  • Tekst:

Logg inn