For mange er kaffebrygging et hyggelig morgenrituale som gjør at man kan starte dagen med litt mindfulness. Vi viser deg hvordan du kan brygge dryppkaffe hjemme og deler våre beste kaffe-tips.
For mange er kaffebrygging et hyggelig morgenrituale som gjør at man kan starte dagen med litt mindfulness. Vi viser deg hvordan du kan brygge dryppkaffe hjemme og deler våre beste kaffe-tips.
Dryppkaffe, eller “pour over” er en type kaffebrygging som har blitt mer populær de siste årene. Metoden går ut på at vannet får dryppe sakte over kvernede kaffebønner, noe som gir en ekstra smakfull kaffekopp. Det er enkelt å lage, men krever gjerne litt ekstra utstyr. Vi har brukt et dryppkaffe-sett, kaffefilter, hellekanne og kaffebønner fra Black Cat, kaffekvern fra Kitch’n, kaffekopper fra Tilbords og sirup fra Amundsen Spesial.
For å lage dryppkaffe trenger du:
– Et dryppkaffe-sett, med en trakt og en kolbe/serveringskanne
– Kaffefilter
– Gode kaffebønner
– Varmt vann, gjerne i en hellekanne
– Kaffekvern
– Hvis ønskelig: melk og/eller sirup
Slik gjør du det:
Andre smarte kaffetips
– Sørg for at utstyret er rent og pent – flekker etter gammel kaffe kan etterlate seg en bitter smak.
– Bruk friskt, kaldt vann. Dette gjør virkelig en forskjell når du brygger kaffe, enten du har presskanne eller kaffetrakter.
– Oppbevar kaffen riktig. Ha kaffen i en tett boks eller pose for å bevare smak og aroma.
Ikke glem koppen
Morgenkaffen blir ikke det samme uten en finfin kaffekopp. Hos Tilbords i 1. etasje finner du alt fra søte retrokopper til moderne og klassiske varianter.
Gjør det enkelt
Har du ikke tålmodigheten til å vente på dryppkaffen? Eller kanskje det ble litt hektisk i morges? Husk at du alltid får kjøpt en god kopp kaffe hos oss. Ta turen innom Espresso House, Joe & The Juice, Backstube, Amundsen Spesial, Narvesen eller BIT Union.
God kaffedrikking!