Boktips til påske fra Norli

Bøker du bør lese i påsken!

Fyll påskeegget med litterære opplevelser! Fra påskequiz til middelhavsmat, fra feel-good til blodige drap, og fra Frankrike til Fjällbacka – her er Norlis beste boktips til påskeferien.

 

Barnas favoritt!

Barnas vinner til påskeferien er Detektivbyrå nr. 2’s nye quizbok. Dette er en allmenquiz som byr på mye moro for hele familien. Quizboken inneholder hele 670 spørsmål og er lett nok for de minste og vanskelig nok for de voksne. Boken er gjennomillustrert, og barna kan fargelegge tegninger fra Detektivbyrå nr. 2s mange eventyr.

Pocket 149,-

For barn som trenger litt ekstra lesestoff i ferien kan vi anbefale den nye boka «Operasjon Fartsstripe og andre mysterier». Boka inneholder seks spennende historier om gjengen i Detektivbyrå nr. 2. Ren leseglede for barn mellom 6–9 år, med spenning fra første til siste side!

Innbundet 299,-

I dine sko av Jojo Moyes

Norske lesere elsker Jojo Moyes! «I dine sko» er en deilig underholdningsroman som byr på varme, kløkt og humor. Boken handler om to vidt forskjellige kvinner som ved en tilfeldighet bytter gymbag og må derfor gå i hverandres sko. Dette er en bok det er lett å bli hekta på! En varm og god bok for kjølige påskedager.

Innbundet 379,-

Gjøkungen av Camilla Läckberg

Blir det egentlig påske uten en ordentlig god krimbok? Camilla Läckberg briljerer med «Gjøkungen», en ny bok i Fjällbacka-universet. To grusomme hendelser, tilsynelatende uten forbindelser, ryster Fjällbacka. Først blir en fotograf funnet drept kvelden før han skal åpne en ny utstilling. Deretter rammes den kjente Bauer-familien av et trippeldrap. Samtidig graver Erica Falck i et tragisk mord som skjedde i Stockholm på 80-tallet. Er det tre drapene forbundet? Hvilke synder fra fortiden kommer frem i lyset?

Innbundet 429,-

Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard har skrevet en sterk roman om fattigdom i utkanten av det danske velferdssamfunnet, om å være barn i en familie som mangler overskudd både av penger og følelser. Korsgaard forteller med så mye svart humor og så sterk empati med personene sine, at boken er umulig å legge fra seg. Boken har solgt mer enn 320 000 eksemplarer i Danmark og norske kritikere triller 6’er på terningen.

Innbundet 399,-

De tre av Valérie Perrin

Forfatteren av fjorårets store bestselger «Å vanne blomster om kvelden» har nettopp kommet med en ny bok. «De tre» er en perle av en roman! Romanens handling strekker seg over tre tiår, og skildrer en sterk historie om vennskap, kjærlighet, håp og sorg. Alle som likte Perrins forrige roman kan glede seg til nok en god leseopplevelse fra denne verdenskjente franske forfatteren. 

Innbundet 439,-

En helt annen historie av Stefan Ahnhem

Hvis du liker mørk krim, bør du lese Stefan Ahnhems bøker. «En helt annen historie» kaster nytt lys over Fabian Risk-universet som har nådd ut til millioner av lesere. En blogger blir funnet død på en av Stockholms finere hoteller. En erotisk lek som har gått for langt, eller en iscenesatt henrettelse? Saken havner på bordet til Fabian Risks tidligere kollega Malin Rehnberg. Når enda et mord skjer, tårner spørsmålene seg opp: Finnes det en kobling mellom ofrene? Er et større spill i gang? Denne boka er et perfekt sted å starte for nye Ahnhem-lesere – eller en fersk innfallsvinkel for alle som kjenner forfatteren fra før.

Innbundet 449,-

Stjålet Fokus av Johann Hari

Synes du det er vanskelig å konsentrere deg? Du er ikke alene! «Stjålet fokus» har fått mye medieoppmerksomhet de siste månedene. Johann Hari utforsker hvorfor vi i dagens samfunn ikke lenger klare å holde fokus og konsentrere oss. Hari mener det finnes tolv hovedårsaker til det han definerer som en krise, og viser oss i boken hvordan det er mulig å gjenvinne fokus og konsentrasjon i hverdagen. En viktig bok!

Innbundet 399,-

Aichas middelhavsmat – solens kjøkken av Aicha Bouhlou

Lei av brente grillpølser? Selv om det snør ute så kan du skape middelhavsfølelsen hjemme med «Aischas middelhavsmat». Denne inspirerende kokeboken er proppfull av fargerike og fristende retter. Her finner du enkle og gode oppskrifter, med ingredienser og tilberedningsmetoder som hører med i et middelhavskosthold. Bli inspirert og lag et solfylt matøyeblikk som du kan dele med venner og familie.

Innbundet 449,-

Stormvakt av Kristina Ohlsson

«Stormvakt» er første bok i Kristina Ohlssons August Strindberg-serie. På et lite sted ved den svenske vestkysten forsvinner den populære læreren Agnes sporløst. Samme kveld ankommer August Strindberg som har lagt bak seg finanskarrieren for å leve et roligere liv. Lokalmiljøet rystes av forsvinningen og håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? August Strindberg får en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen. En brilliant krimbok som du bør lese i påsken!

Pocket 199,-

Fri – en oppvekst ved historiens ende av Lea Ypi

Elleve år gamle Lea elsker hjemlandet Albania, men en dag blir hun skremt av et opptog protesterende studenter. I løpet av få dager raser hele hennes verden sammen. Alt som før var trygt, er brått ukjent og uforståelig. «Fri» handler om hva som skjedde da Europas siste sosialistiske fyrtårn sluknet: hvordan overgangen fra en sosialistisk stat til et fritt marked førte til korrupsjon, kaos og kriminalitet. Den handler om hva frihet er, og om hva som skjer når et ungt menneske får hele sitt verdigrunnlag, sin identitet og sannhet revet vekk under føttene. «Fri» av Lea Ypi er en viktig bok som den har fått strålende anmeldelser.

Innbundet 349,-

  • Stikkord: barnebøker, bøker, fell-good, krim, middelhavsmat, påske, påskequiz, quiz
  • Publisert: 24. mars 2023
  • Tekst: