Det er MORSDAG!

Endelig er den her; morsdag – dagen der vi hyller alle mødre. Alle de som hver dag forsøker å lose familien sin gjennom lekser, treninger, litt kjedelige hverdagsmiddager, matpakker, skrubbsår, våte votter og møkkete regntøy. Noen ganger ønsker vi dem dit pepper’n gror, mens andre ganger lurer vi på hvordan verden skulle gått rundt om de ikke var der.

Mammaer i alle varianter

De kommer i alle farger og former, disse mammaene. Du har de som tilsynelatende alltid har kontroll. De som baker kaker så myke som fløyel og som aldri hever stemmen. De som varsomt stryker barnets kinn og får fuglene til å synge og sola til å skinne.

Det er ikke så mange av dem.

De aller fleste er bittelitt slitne, mister besinnelsen en gang iblant og lar Toro hjelpe til med ukas tredje dugnadskake. De puster tungt ut når barna endelig sover etter en lang dag og lengter litt tilbake til hverdagen etter tre feriedager. De ønsker seg fri fra alt, men savner de små trollene sine det sekundet døra lukker seg bak dem. For det er sånn det er å være mamma. Altoppslukende, slitsomt, vakkert, voldsomt og ekte!

Morsdag
Overrask mor med en kopp kaffe på senga!

Gavetips til en mamma

Så på denne dagen, morsdagen, da er det lov å vise alle mammaer der ute at den jobben de gjø blir sett. De fortjener litt heder og ære, en god kopp kaffe på senga fra Black Cat og en liten oppmerksomhet!

Hva med en bok som lyser opp i hverdagen? En natt på hotell eller vakre blomster som setter farge på tilværelsen?

Eller kanskje det er mer enn godt nok med en klem?

For morsdag handler jo strengt tatt bare om en ting; å vise hva vi betyr for hverandre!

Så la denne dagen bli en påminnelse om all den kjærligheten vi har å gi til hverandre. Fortell en mamma at hun er god nok, at hun gjør en fantastisk jobb – akkurat sånn som hun gjør den.

Vi er ganske sikker på at hun trenger å høre det.

  • Stikkord: mamma, mor, morsdag
  • Publisert: 31. januar 2020
  • Tekst: