Disse parfymene ønsker vi oss nå

Nå som våren er her ønsker mange å bytte ut tunge vinterparfymer med lettere og friskere alternativer. Vi tipser om hvordan du kan velge den perfekte parfymen til våren basert på personlige preferanser og livsstil.

Slik velger du riktig parfyme til våren 

Når du skal velge deg en vårparfyme kan det lønne seg å velge en parfyme som tilhører samme duftfamilie som en parfyme du liker godt fra før av. De fire familiene er floral, ambery, woody og fresh. Parfymene man som oftest forbinder med våren er florale, men det er ingenting i veien med å finne en vårparfyme som er mer krydret, frisk eller treaktig. Det viktigste er at den føles behagelig og riktig for deg. 

Livsstil
Tenk på hvordan og hvor du har planer om å bruke parfymen. Om du vil ha en duft som passer til dagtid kan du gå for noe lett og friskt, men hvis du er ute etter en du skal bruke om kvelden kan du vurdere en parfyme som er litt mer sensuell og sofistikert. 

Sesong
Våren er en tid for lyse dager, sol og letthet. Velg en parfyme som gjenspeiler denne følelsen, enten det er gjennom blomsterdufter, fruktige eller friske noter. Typiske vårdufter er gress, basilikum, mynte, lavendel, ingefær, pepper, kardemomme, rose, lilje, sitrus, pære, bær, appelsinblomst, fiken, grapefrukt og mango. 

Letthet
Generelt sett kan vårdufter være lettere enn dufter du bruker om høsten og på vinteren. Tunge, krydrede parfymer passer bedre til kjøligere vær, så her kan det lønne seg å velge noe mer luftig og forfriskende. 

Og ikke glem at om du vil ha en parfyme som varer lengre, så burde du velge en eau de perfume istedenfor en eau de toilette. Eau de parfume har en høyere konsentrasjon av parfymeoljer, og varer derfor lenger på huden. Parfyme har også en tendens til å vare lenger på fuktig hud, så bruk gjerne en god, nøytral fuktighetskrem før du sprayer med parfyme. 

Parfymene på vår ønskeliste nå 

Chanel Chance Eau Frâiche 

Dette er en floral klassiker til våren og er en treaktig, aromatisk sitrusduft med blomsterpreg. Hvis du vil ha et alternativ kan du prøve Versense fra Versace som ligner litt i duftnotene. Chanel Chance finner du hos Fredrik & Louisa.

Zadig & Voltaire – This is really her!

Denne parfymenyheten fra Zadig & Voltaire er en floral parfyme med rose, kastanje og vanilje som passer ypperlig til overgangen mellom vinter og vår. Hvis du vil ha en mildere og mer sommerlig variant av denne kan du prøve ut Vanilla Vibes fra Juliette has a gun. Du finner This is really her! hos Fredrik & Louisa. 

Cedar Violet – Aerin

Denne nisjeparfymen fra Aerin er en floral variant med mye trenoter med hint av liljekonvall og sedertre. Parfymen skal gi en følelse av å gå gjennom en skog – helt ypperlig nå i disse blomstrende tider. Parfymen kan minne litt om Mojave Ghost fra Byredo. Du finner de hos Fredrik & Louisa. 

Dirty – LUSH 

LUSH er godt kjent for sine rene og naturlige dufter laget av eteriske oljer, og Dirty er intet unntak. Parfymen er aromatisk, frisk og krydret og passer perfekt til våren. Den holder lenge på huden og er en super parfyme til dager der du skal være mye ute. Du finner den hos LUSH. 

Greenley – Perfums de Marly

Denne bestselgeren er en unisex variant med aromatisk sitruspreg og innslag fra grønne epler, bergamot og musk. Denne er frisk og oppleves som lett på huden – perfekt til lyse dager. Et fint alternativ til denne er Y av Yves Saint Laurent. Du finner de hos Fredrik & Louisa.

Vil du ha mer inspirasjon og tips kan du gå innom Fredrik & Louisa eller LUSH og få hjelp til å velge din nye vårparfyme. 

  • Publisert: 11. april 2024
  • Tekst: