Gjenåpning av LUSH

Vi er strålende fornøyde med at LUSH har gjenåpnet på Byporten som eneste butikk i Norge! Bli litt bedre kjent med LUSH og tankene som ligger bak det fargerike duftuniverset.

Unik i sin kategori

LUSH er et helt unikt merke som baserer seg på å lage håndlaget og vegetarisk hud-, hår- og kroppspleie av økologiske og naturlige ingredienser. Siden det ble grunnlagt i 1995 har LUSH vært en banebrytende aktør i sin kategori og jobbet mye med å utvikle nyskapende produkter. LUSH sitt konsept er helhetlig, nettopp fordi det ligger en solid tanke bak.

Et stort samfunnsansvar ligger bak

LUSH er svært opptatt av å ta et stort samfunnsansvar og vet at mange av produktene på markedet er syntetiske, overkompliserte og fulle av konserveringsmidler. De har også alltid visst at det er både unødvendig og uetisk å teste på dyr, og at produktene ikke trenger å inneholde animalske biprodukter for å fungere på hud og hår. Og det er nettopp dette LUSH har jobbet lenge med å endre. 

En filosofi for forandring

Såpemerket er opptatt av å gjøre en forandring og har derfor seks kjernefilosofier som er synlige i produksjonen og i produktet du tar med deg hjem. Det er å levere ferske, håndlagede og vegetariske produkter, fremme pakningsfrie alternativer og bekjempe dyretesting, samtidig som at de lager produkter ved hjelp av råvarer som er hentet gjennom etisk handel.

Alle LUSH-produktene lages for hånd – og dette gjelder hvert eneste produkt over hele verden. I tillegg merkes produktene med informasjon om hvem som har laget det, hvor og når, slik at du vet hvor ferskt det er. Produktene er alltid 100 % vegetariske, og mer enn 80 % av sortimentet er nå helvegansk.

Når det kommer til emballasje, er LUSH sin filosofi at «jo mindre jo bedre, og ingenting er enda bedre». Nå er ca. 35 % av produktene pakningsfrie eller såkalte naked-produkter. Disse geniale oppfinnelsene lages med lite eller uten vann slik at de ikke trenger syntetiske tilsetningsstoffer og gjør det enkelt å unngå plastikk. Pakningsfrie produkter hos LUSH i dag er blant annet sjampo, balsam, hånd- og kroppssåpe, skrubber, massasjebarer og oljer.

Pant din emballasje hos LUSH

Hos LUSH har de også en panteordning på emballasje for å oppfordre til trygg og bærekraftig resirkulering. Alle kunder kan levere inn tom og ren LUSH-emballasje til butikkene. Om du leverer inn 5 stk bokser eller beholdere får du en gratis fersk ansiktsmaske i retur. Emballasjen som mottas i butikken sendes tilbake til LUSH sin Green Hub, som er LUSH sitt eget avfallssenter som befinner seg på produksjonsfasilitetene i Poole i England.

Tiltaket er veldig populært, og på LUSH Byporten mottar de massevis av emballasje hver uke.

LUSH har et tydelig mål for seg selv som kommer fram i deres 10-årsplan, nemlig å «leave the world lusher than we found it», som er en flott målsetning for en litt bedre verden.

Vi er utrolig stolte over å ha en fremoverlent bedrift som LUSH på senteret og håper mange vil besøke dem etter gjenåpningen.  

  • Stikkord: lush, nyåpning, vegansk
  • Publisert: 16. juni 2023
  • Tekst: