Hvordan unngå forkjølelse?

Med større plass og enda mer sunnhet i hyllene, går Life forkjølelsessesongen godt rustet i møte. Fredag 1. november åpner helsekostbutikken med enda større lokaler og vi tok turen innom for å snakke med Thea om hva vi kan gjøre for å møte den snørrete høsten litt mer robust!

Ta D-vitaminene dine!

Det aller viktigste vi i Norge kan gjøre for å styrke immunforsvaret vårt nå, er å ta D-vitamintilskudd. Sola er for langt unna og vi får ikke i oss nok fra kosten, så her trenger kroppen litt hjelp. D-vitaminer kommer i nær sagt alle former, så om du er livredd tran eller har ugreie minner om trankapsler, så fortvil ikke. Her er det mange varianter å velge mellom – og Lifes hyller bugner av dem.

Et annet supplement det kan være godt å gi kroppen, er mineralet sink. Dette er også med på å bygge opp immunforsvaret, og det er nettopp her selve nøkkelen ligger; immunforsvaret. Det er jo det som skal sørge for at vi ikke blir syke når smitten først dukker opp!

8 gode tips for forebygging av forkjølelse

I tillegg til å bygge opp immunforsvaret har Life følgende tips til forebygging av forkjølelse:

 1. Vask hendene ofte og nøye
 2. Hold hendene unna ansiktet
 3. Vær mer utendørs
 4. Sov ordentlig og regelmessig
 5. Rengjør mobiler og nettbrett for å unngå smitte
 6. Forebygg med Solhatt
 7. Rens nesegangene
 8. Vær oppmerksom (og ta hensyn) til tidlige symptomer

En av grunnene til at vi blir lettere smittet på høsten og vinteren er at vi er mer sammen inne. Vi treffes til hyggelige sammenkomster i høstmørket, før julen og alle selskapelighetene setter inn. Når mange er samlet øker selvsagt også risikoen for å bli smittet. Om man da ikke tar sine forhåndsregler som å være nøye på håndhygienen og vise hensyn om man selv merker tidlige symptomer, ja da får forkjølelsesviruset optimale levekår.

Med disse små og enkle grepene håper vi du unngår årets store forkjølelse, men skulle uhellet være ute, har Thea og hennes kolleger på Life flere ess i ermet som kan hjelpe deg til å bli bedre også.

Kosttilskudd erstatter ikke et variert kosthold. Det er viktig med et balansert kosthold og en sunn livsstil. Indikasjonene for et tradisjonelt urtepreparat, så som Solhatt, baserer seg utelukkende på erfaring fra langvarig bruk.

 • Stikkord: fork, forkjølelse, helsekost, naturpreparater
 • Publisert: 31. oktober 2019
 • Tekst: