Mat midt i byen – en guide til Byportens spisesteder

Visste du at Byporten har over 15 forskjellige spisesteder? Her finner du garantert noe for alle – enten du er i modus for noe lett eller et godt og varmt middagsmåltid. Bli bedre kjent med serveringsstedene og planlegg din neste tur til Byporten.

Den gode kaffekoppen

Om du er på utkikk etter en rykende kopp kaffe finnes det heldigvis mange muligheter å velge mellom hos oss. Du finner nemlig Espresso House i både første og andre etasje, og de har kanskje senterets bredeste utvalg av kaffedrikker på senteret. Her kan du få alt fra en flat white til deres egne signaturbrygg. BIT Union i første etasje har også et stort utvalg av kaffe og her kan du i tillegg plukke med deg en av deres ikoniske boller samtidig. Om du er i det søte hjørnet finner du Delicia i første etasje, der du blant annet kan nyte spesialiteten affogato – en herlig miks av vaniljeis og sterk espresso.

En rask og smakfull lunsj

Hvis du trenger en god lunsj eller et litt lettere måltid har Byporten flere utvalgte spisesteder som serverer mat raskt og enkelt. En klassiker er selvsagt Subway som ligger i første etasje. Her finner du alltid dagens sub til en god pris eller du kan velge mellom klassiske sandwicher med blant annet tunfisk, kalkun eller skinke. Et par skritt unna Subway finner du El Burro som serverer meksikansk street food. Her får du burritos, tacos og varme quesadillas. Litt lenger innover i første etasje finner du nyåpnede Limón som serverer frisk og fargerik ceviche, inspirert av peruvianske smaker. Her finner du også pokebowls, smoothiebowls og wraps.

 

Middag

Hvis du vil sette deg ned for å nyte en ordentlig god middag eller ta med deg litt spennende takeaway kan du velge og vrake i mat fra mange ulike kjøkken. I andre etasje finner du Taza Taza som serverer en rekke klassiske indiske retter som chicken tandoori, chana masala og lam korma. I første etasje finner du Egon, som har egen inngang fra Jernbanetorget. Egon har garantert noe for enhver smak, enten det er en cæsarsalat, kyllingconfit eller en BLT-sandwich. Egon har også et samarbeid med Scandic Hotel Lobbybar, som gjør at gjester på hotellet kan nyte frokosten sin hos Egon. Ved siden av Egon finner du Bambus Sushi som serverer moderne asiatisk mat. Her får du fersk sushi, vårruller og asiatiske salater. I første etasje finner du Bambus Noodles der du finner smakfulle nudel-retter og supper, wontons og tempura scampi.

I farta

Om du trenger litt godt påfyll på farta kan du ta turen innom SmoothieXchange i første etasje, der du får ferske og sunne smoothies og smoothiebowls med ulike toppinger. Lenger inn i første etasje finner du Joe & The Juice som byr på juice, smoothie og sine hendige sandwicher som er superenkle å spise on-the-go. Hvis du vil ha dagens ferske bakst kan du ta turen til Backstube som dufter herlig av påsmurte baguetter og søte herligheter som pain au chocolat, bougatsa og cronuts. På gateplan, med inngang fra Biskop Gunnerus’ gate finner du Lett og Godt som serverer kebab, falafler og hamburgere. De har ekstra lang åpningstid, så her er det gode sjanser til å sikre seg noe varmt å spise etter en sen kveld i byen.

Ble du sulten nå? Du finner åpningstidene til alle våre serveringssteder her.

Ta turen innom oss for din neste matopplevelse!   

  • Publisert: 21. september 2023
  • Tekst: