Slik tar du vare på tørr vinterhud

På vinteren blir luften både kaldere og tørrere, som gjør at huden vår trenger litt ekstra kjærlighet – da er det fint å ha en egen hudpleierutine som er tilpasset kaldere temperaturer. Vi deler noen enkle tips du kan følge for å beholde gløden i de kalde vintermånedene.

Rens ansiktet hver dag

En viktig del av hudpleierutinen om vinteren burde være å rense ansiktet godt, gjerne to ganger om dagen. Når du renser huden gjør du det enklere for huden å trekke til seg fuktighetsgivende produkter som gir god beskyttelse. Prøv for eksempel Klairs Gentle Black Fresh Cleansing Oil fra Vitusapotek. Den fjerner også sminke, olje og smussrester i ansiktet, som gjør den til en super allrounder.

Finn en god fuktighetskrem

Fuktighetskremen du bruker på vinteren burde være fetere og mindre parfymert enn den du bruker i de varmere månedene. Gå for en variant som har lite lukt og andre tilsetninger som kan irritere huden ytterligere. Smør deg gjerne med fuktighetskrem i ansiktet flere ganger om dagen, da huden burde hydreres ofte. Våre favoritter er Korres Nourishing Probiotic Intense Cream fra VITA, Klairs Rich Moist Soothing Cream fra Vitusapotek og Edelweiss Smoothing Day Cream fra The Body Shop.

Ikke glem solkremen

Selv om det er vinter er det fortsatt viktig å beskytte seg mot solen. UV-stråler kan fortsatt påvirke huden, spesielt når den reflekteres på lyse overflater som snø, så ikke glem å inkludere solkremen i hudpleierutinen. Du kan også velge en dagkrem med solfaktor i seg, slik at du alltid er beskyttet. Vi anbefaler blant annet Korres Yoghurt Sensitive Face Cream fra VITA som finnes med flere ulike solfaktorer.

Drikk vann

Det er en klisje for en grunn, men hydrering starter faktisk på innsiden. Sørg for at du drikker nok vann gjennom dagen for å opprettholde hudens naturlige fuktighet. En fin vannflaske gjør det litt ekstra gøy å drikke vann, så invester i en flaske du kommer til å ha lyst til å bruke. Vi liker Kinto Day Off Tumbler som du får hos Black Cat Kaffe og Tehus – den finnes i mange freshe farger! 

Vær snill med hendene

Hendene får ofte gjennomgå om vinteren, og kaldt vær og hyppig håndvask kan gjøre de tørre og såre. Prøv å vaske hendene i lunkent vann og bruk gode votter når du er ute for å bevare fuktigheten. En god håndkrem er også essensielt om vinteren, så gå gjerne for en rik og fet variant. Prøv gjerne Declaré Happy Handcream som kommer i et sett med både leppepomade og hudkrem fra Fredrik & Louisa. En super trio til kalde dager!

Lepper

Leppene er spesielt utsatt i det kalde været, så en god leppeskrubb og en fuktighetsgivende leppepomade er smarte kjøp. Du finner mange fargerike leppeskrubber hos LUSH og hos Fredrik & Louisa får du Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick som blant annet tilfører antioksidanter som beskytter huden.

Tips!

Ikke glem at håret også trenger fuktighet om vinteren. Ta turen innom Sayso Hair & Style eller Nikita Hair for å få råd om hårpleieprodukter til vintermånedene.  

  • Stikkord: hårpleie, hud, hudpleie, vinter
  • Publisert: 4. januar 2024
  • Tekst: