På øyhopping med Byporten!

Byporten ligger midt i hjertet av byen. Fra oss har du kort vei til absolutt alt du måtte ønske å gjøre, se, oppleve og smake på. Du kan bade på Sørenga, skue ut over byen fra Akershus festning eller nyte den enorme utsikten fra Holmenkollen. Alt dette er lett tilgjengelig fra oss, men visste du at veien fra Byporten til øyhopping i skjærgården er minst like kort?

Bunkre opp til båtturen

Uavhengig av hvilken av de vakre øyene våre du vil besøke, så er det viktig at du er godt forberedt på en dag sammen med måker og sjøstjerner. Det er ikke alle øyene du har mulighet til å kjøpe noe på, så ta med deg et brett sushi fra Bambus Sushi, Tex-Mex fra El Burro eller indisk fra Taza Taza. Hos BIT Union får du de største bollene og Espresso House serverer kaffen rett i termokoppen din.

Ta med deg en sommerbok fra ARK Pocket Shop eller Norli, dagsferske aviser fra Narvesen Bøker og Lesestoff eller et reisespill fra HandySize. Badelekene finner du hos Lekia og en større bag til alt du vil ha med deg kjøper du hos BagOrama eller Bags & Tags.

Hvilken øy velger du?

En deilig rusletur fra Byporten finner du Rådhusbrygga der båtene ut til øyene går. Herfra kan du besøke naturreservatene på Gressholmen eller Rambergøya. Se restene etter det lille industrisamfunnet fra 1800-tallet på Heggholmen eller klosterruinene fra 1100-tallet på Hovedøya.

En reise ut til Oslofjordens mange øyer er en reise inn i hovedstadens mangfoldige historie. Her finner du spor fra fordums tid og du kan oppleve de samme små øysamfunnene som oldeforeldrene våre i sin tid. For Oslo er ikke bare en by folk bor i, det er også en kommune der hyttefolket nyter sine ferier, både i vannkanten og i skogen.

Opplev en del av Oslo med lave skuldre og rolig hvilepuls. En del der måkene står for bakgrunnsmusikken og bølgeskvulpet avkjøler bare føtter.

Se Oslo – vår perfekte feriehovedstad!

Vi ønsker at alle våre kunder går trygt gjennom sommeren. Derfor vil vi opplyse om at man av smittevernhensyn for tiden har begrenset kapasitet på fergene ut til øyene i Oslofjorden, og at du dermed må påregne lengre ventetid enn vanlig. Vi oppfordrer alle til å holde avstand og ta hensyn i sommersola. 

Du kan lese mer om øyene i Oslofjorden på VisitOslo sine sider!

  • Stikkord: Oslo, Oslo-sommer, øyhopping, turist
  • Publisert: 24. juni 2020
  • Tekst: